lørdag 10. desember 2011

Lalibela, Gonder og Bahir Dar

Forrige uke hadde vi ferie fra praksis og reiste på biltur til Nord-Etiopia. Det ble noen lange dager i bil, men det var absolutt verdt det.Vi kjørte fra Addis tidlig på lørdag morgen og ankom Kombolcha sent på ettermiddagen etter en lang dag i bilen med mange interessante syn utenfor bilvinudet. Kombolcha i seg selv var ikke en særlig interessant by, men heller et stoppested på vei til Lalibela.

På søndag kjørte vi videre og ankom Lalibela sent søndag ettermiddag. Dette er en ganske liten by med bare15000 innbyggere, men med noen helt utrolige steinkirker bygget på 1200- og 1300-tallet. Lalibela va konge i Etiopia og prøvde visstnok å bygge en kopi av Jerusalem i Etiopia. Kirkene er ihverfall utrolig flotte og hugget ut i stein. Kirkene står på UNESCOs verdensarv liste.



 Jentene på Ben Abeba, en fantastisk restaurant i Lalibela som drives av en skotsk dame og en etiopisk mann. Anbefales på det sterkeste!


Etter Lalibela, reiste vi videre til Gonder, der vi besøkte Royal Enclosure og Fasiladas Bath. Royal Enclosure er en rekke slott som ligger inne i Gonder fra 1600-tallet.


Bahir Dar er en by som ligger ved Lake Tana, Etiopias største innsjø. Der reiste vi på båttur og besøkte et kloster som ligger på en av øyene i innsjøen.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar